Olen todellinen lukutoukka. Jokainen vapaahetkeni kuluu nenä kiinni kirjassa ja tarkoitukseni onkin tässä blogissa pitää eräänlaista lukupäiväkirjaa lukemistani kirjoista. Blogin nimi lähtee suosimastani kirjallisuusgenrestä. Oikeastaan ainoat vaatimukseni kirjalle ovat, että siinä tulee olla romanssi - mitä kuumempi sen parempi - ja onnellinen loppu.

Olin vielä ala-asteella, kun askeleeni suuntautuivat kirjastossa käydessä yhä useammin aikuistenosastolle. Ensimmäinen ja ikuinen suosikkini on Nora Roberts. Luin häneltä ensimmäisenä Totuuden harhat-kirjan ja olin myyty. Tuo kirja on edelleen top kympissä kaikkien aikojen suosikkikirjoissani. En ole koskaan lukenut suomalaisia kirjailijoita. Ainoan poikkeuksen tekee ihana Kaari Utrio. Tosin pidän enemmän hänen keskiajalle sijoittuvista ritaritaruista kuin nykyisestä 1800-luvun suuntauksesta. Robertsia ja Utriota seurasivat nopeasti Sandra Brown ja Jude Deveraux, tosin viime mainitusta olen nyttemmin jo luopumassa. Myöhemmin ihastuin myös Linda Howardiin. Törmäsin hyvin pian siihen, ettei suosimaani kirjallisuusgenreä suomennettu läheskään sitä vauhtia kun mätöin sitä menemään. Niinpä tartuin tyytyväisenä harlekiineihin.

Oikeastaan suurin murros lukemisessani tapahtui, kun löysin huutonetin ja sieltä henkilön, joka myi Nora Robertsin englanninkielistä tuotantoa. Kaksi postipaketillista pokkareita löysi kotinsa kirjahyllystäni ja olin seitsemännessä taivaassa. Niitä lukiessani aloin ymmärtää, että kirjathan ovat parhaimpia kirjailijan omalla äidinkielellä. Seuraava askel oli tutustua nettikirjakauppoihin, joista sai ostettua englanninkielisiä alkuperäisteoksia alle kympillä kun suomenkielisestä versiosta sai maksaa vähintään vuoden odotuksen jälkeen tuplasti enemmän.

Saatuani kasaan Nora Robertsin koko tuotannon - yksi keräilyharvinaisuus puuttuu - siirsin huomiotani pikku hiljaa myös muihin kirjailijoihin. Välissä meni puoli vuotta kuin siivillä lukiessani In Death-sarjan siihen mennessä ilmestyneet vajaat 30 osaa. Sitten tuli Nora Robertsin vampyyritrilogia, jonka innoittamana tutustuin myös paranormaaliin romantiikkaan. Osumien ja hutien kautta oma makuni on alkanut pikkuhiljaa muotoutua. Luen sekaisin historical romance, romantic suspense ja paranormal romance genrejä. Suomeksi luen nykyään vain Kaari Utriota.

Vaikka ostaminen nettikirjakaupoista on helppoa ja halpaa, hutien mahdollisuus on paljon suurempi kuin tavallisessa kirjakaupassa, jossa saa hypistellä kirjaa kaikessa rauhassa. Esimerkiksi innostuin suositusten perusteella tilaamaan Sherrilyn Kenyonin Dark Hunter-sarjaa heti kerralla suuremman satsin, ja kun rupesin lukemaan ensimmäisiä osia huomasin, ettei sarja ollut minua varten. Nyt kokeilen uutta sarjaa yhden osan kerrallaan ja jos en pidä siitä, sarja saa jäädä. Tosin jos jään johonkin todella pahasti koukkuun, periaate saa jäädä haaliessani heti kaikki saatavilla olevat osat. Yksi todella hyvä keino tutustua uuteen kirjailijaan tai sarjaan on ladata e-kirja tietokoneelle ja lukea sitä kaikessa rauhassa. Netissä toimii monia hyviä e-kirjakauppoja, joista kirjoja saa todella halvalla ja lukemaan pääsee alle minuutissa ostohetkestä. Tosin kannattaa ensin hankkia paypal- tai vastaava tili nettiin. Ainakin itselle monisata sivuisen kirjan lukeminen tietokoneen ruudulta on kuitenkin melko puuduttavaa. Parhaimmillaan siihen soveltuvat novelli-pituiset kokeilut. Olen myös ostanut ensin e-kirjan, lukenut pari kolme lukua ja tilannut sitten oikean kirjan.

Historical romance-genressä tämän hetkiset suosikkini ovat Lisa Kleypas, Elizabeth Hoyt ja yhden todella ihanan kirjan perusteella Sherry Thomas. Paranormal romance-genressä suosikkisarjojani ovat Gena Showalterin Lords of the Underworld, Lara Adrianin Midnight Breeds ja Alexis Morganin Paladins. Romantic suspencen puolella ikuiset suosikkini ovat Nora Roberts In Death-sarjallaan, Sandra Brown ja Linda Howard. Lisäksi ainakin Roxanne St. Claire ja Anne Stuart (yhden luetun kirjan perusteella) ovat kovasti pyrkimässä mukaan kolmen kovan koplaan.

Tällä hetkellä luennan kohteena ovat Laura Lee Guhrke: Guilty Pleasures, Lara Adrian: Veil of Midnight ja Linda Howard: Death Angel. Esittelen kirjat seuraavassa blogimerkinnässäni.