Linda Howard: The Touch of Fire (1992)

 

New York Times bestselling author Linda Howard seduces readers with this classic tale of the frontier West, a fiery woman doctor, and her outlaw hero.

Rafe McCay has a bullet in his side and a bounty hunter on his tail. Since there are few doctors in the Arizona Territory, he takes what he can get... literally. Pointing gun at Dr. Annie Parker, he abducts her into the mountains so she can tend his wounds. In this dangerous wilderness world, Rafe wakens in Annie a woman´s hunger and desire, as Annie finds a man wounded in soul as well as body. Her healing touch brings him new hope, but the secrets of the past still pursue them. The exhilarating journey they must take together teaches both the true meaning of danger... and of enduring love.

Pokkari on maannut jo kauan kirjahyllyssä, mutta en ole vielä koskaan sitä lukenut paria sivua pitemmälle. Yleensä vierastan villin lännen/karjapaimen-teemaa. Hevosihmisenä en osaa tätä muuten selittää kuin sillä, että lapsuudessa sain ehkä yliannostuksen Merja Jalon hevoskirjoja. Yleensäkin minusta tuntuu, että lännenromaaneissa hevonen on aina vain väline enemmän kuin ihmisen paras ystävä... Se siitä! Ostan kuitenkin yleensä kaiken, mitä Linda Howard kirjoittaa niin kuin nytkin. Howard osaa kirjoittaa tummia, kiihkeitä mieshahmoja ja luoda sankariparin välille voittamattoman kemian ja latauksen. Tarina on melko klassinen tarina kidnappaajan ja uhrin välille kehittyvästä suhteesta. Tykkäsin kummastakin päähenkilöstä paljon; Rafe oli synkkä ja kiihkeä ja Annie sinnikäs ja peräänantamaton. Tarina pohjasi melko pitkälle Amerikan sisällissodan tapahtumiin, vaikka sijoittuikin sen jälkeiseen aikaan, ja sisälsi parikin historiallista henkilöä. Tuntuu, että olisin saanut siitä paljon enemmän irti tuntemalla tarkemmin Amerikan historiaa. Niin paljon kuin olen historiaa lukenut, en ole koskaan ollut kiinnostunut siitä alueesta. Kirja kuitenkin sai minut kiinnostumaan ja pitääkin perehtyä aikakauteen ja kirjassa esiintyviin ihmisiin hieman paremmin... Kirja näytti, että Howard hallitsee myös historiallisen tyylin ja kaiken kaikkiaan se oli hyvä lisä hänen tuotantoonsa.