Nalini Singh: Visions of Heat (2007)

 

Hailed as a major new talent in paranormal romance, Nalini Singh takes us deeper into the world of the Psy and the changelings in her latest extraordinary novel, where a gifted woman seeks passion in her future - a passion that is absolutely forbidden by her kind...

 

Used to cold silence, Faith NightStar is suddenly being tormented by dark visions of blood and murder. A bad sign for anyone, but worse for Faith, an F-Spy with the highly sought after ability to predict the future. Then the visions show her something even more dangerous - aching need... exquisite pleasure. But so powerful is her sight, so fragile the state of her mind, that the very emotions she yearns to embrace could be the end of her.

 

Changeling Vaughn D´Angelo can take the form of either man or jaguar, but it is his animal side that is overwhelmingly drawn to Faith. The jaguar´s instict is to claim this woman it finds so utterly fascinating, and the man has no argument. But while Vaughn craves sensation and hungers to pleasure Faith in every way, desire is danger that could snap the last threads of her sanity. And there are Psy who need Faith´s sight for their own purposes. They must keep her silenced - and keep her from Vaughn.

 

Siitä on jo aikaa, kun luin Singhin psy-changeling-sarjan ensimmäisen osan Slave to Sensation. Se jäi mieleeni omaperäisenä ja koskettavana kirjana, joka toi paranormaaliin genreen jotain uutta ja erilaista. Sitten sarja jäi muiden kirjojen jalkoihin niin kuin minulla niin usein tuppaa käymään. Nyt mieleni olisi tehnyt jatkaa edelleen romanttisen jännityksen parissa, mutta en osannut päättää, mitä seuraavaksi lukisin. Ostin tuossa kolme Trish Telepin mammutti-kirjaa lisää ja luin yhden novellin Irish Romance-kokoelmasta, joka nimensä mukaan sijoittuu tarujen ja legendojen vihreälle saarelle. Shirley Kennedyn The Blue Pebble-novelli oli ihan kiva, mutta sankaritar oli aavistuksen nynny minun makuuni. Tämän kokeilun jälkeen zoomasin kirjahyllyäni ja päätin, että tarvitsin novellia parempaa ja laadukkaampaa paranormaalia luettavaa. Tämä kirja vain tarttui käteeni eikä suostunut päästämään enää irti. Mikä ihana lukukokemus. Pidin erityisesti siitä, että Faith todella pohtii ajan kanssa vaikeaa valintaansa punniten realistisesti eri vaihtoehtojen etuja ja haitttoja. Samoin Vaughn antaa hänelle tilaa tehdä päätös rauhassa. Tykkäsin todella paljon. Koko psy-changeling-sarjan konseptia on todella vaikea lähteä avaamaan tässä lyhyesti suomeksi. Juuri ja juuri pysyn kärryillä englanniksi. Sen verran osaan kertoa, että Singhin luomassa maailmassa ihmisten rinnalla vaikuttavat mentaalisia voimia omaavat mutta tunteensa kieltäneet kylmät psy-rodun edustajat ja intohimoiset muodonmuuttajat changelingit. Psyt ja changelingit ovat toistensa vihollisia, vaikka tekevätkin yhteistyötä esim. liike-elämässä. Psy- ja changeling kemiat ovat kohdanneet sekä Sleve to Sensationissa että tässä kirjassa, ja lopputuloksena on kummassakin ollut unohtumaton rakkaustarina. Sarjan futuristista kontekstia ei pidä säikkyä, sillä kyse ei mielestäni ole mistään scifistä, vaan paranormaalista romantiikasta maustettuna jännäri-elementeillä. Nalini Singhillä on laadukkaat kotisivut osoitteessa www.nalinisingh.com. Sieltä löytyy myös ilmaisia lyhyitä novelleja ja deletoituja kohtauksia sarjan kirjoista. Samoin sarjan kirjojen + novellien julkaisu- ja tapahtumajärjestys (tässä tapauksessa kaksi täysin eri asiaa) selviää sivuilta. FAQ-osiosta voi saada apua maailman syvempään ymmärtämiseen. Minulta löytyy jo sarjan kaksi seuraavaa osaa ja luettuani tätä noin sivulle 200 tilasin sarjan tähän mennessä ilmestyneet kirjat ja novellit. Jatkan innolla tutustumista tähän kiehtovaan maailmaan, toisin sanoen olen jälleen koukussa.