Alyssa Day: Atlantis Unleashed (2009)

 

Eleven thousand years ago, Poseidon´s warriors swore an oath to protect humanity from those who stalked the night. Now those powerful forces are uniting. So are two souls who are all that stand between justice and eternal darkness.

 

A warrior prince... Lord Justice made the ultimate sacrifice for his brother and paid for it with unimaginable torture. Now he´s back, rescued from death, his sanity shaken, and his mission inescapable: to search for the lost star of Artemis. But the beautiful human female whom he has sworn to protect is shadowed by an evil that could destoy them both.

 

A woman of sience... The archeological artifacts of Atlantis speak to Dr. Keely McDermott, sharing visions of life long ago. The ancient revelations have cast her into a world between past and present, between reality and illusion - and, when she meets the fierce Atlantean warrior assigned to guard her, between terror and temptation. As their two worlds collide, so too will danger and desire... A quest for a lost star... Atlantis is unleashed.

 

Täytyy heti ensimmäisenä mainita, että tätä ennen luin pari novellia. Bella Andrelta (palomies-romanssi kesällä) on ilmestynyt läjä eroottis-sävytteisiä e-novelleja, jotka hyvien tarjousten innostamana latasin. Luin niistä yhden, Bound by Love, ja täytyy sanoa, että yllätyin pahanpäiväisesti. En yleensä tykkää lukea multiple partners-teemasta, vaan välttelen sellaisia kirjoja ja kirjailijoita. Nyt Andre käytti novellissa tätä teemaa. Oikeastaan se ei loppupeleissä haitannut kovinkaan paljon. Novelli oli kuumaa kamaa ja pääosaparin suhde kehittyi mukavasti. Kivaa nopeaa luettavaa pimeneviin iltoihin. Tämän jälkeen muistin Karen Marie Moningin novellin, joka minulla oli vielä lukematta ja lukaisin sen alta pois. Nautin täysin siemauksin ylämaan miesten taiasta. Yksi parhaita novelleja, joita olen lukenut. Menee samaan kastiin Nalini Singhin novellien kanssa. Nimeä en nyt jaksa muistaa, saattoi olla Into the Dreaming, tai jotain sinne päin, mutta löytyy kokoelmasta The Trapestry.

 

Sitten siirrytään tarunhohtoiselle Atlantikselle ja Poseidonin soturien maailmaan. Ensin hieman taustaa. Alyssa Dayn maailmassa vampyyrit ovat ottaneet vallan maan päällä. He vaikuttavat esimerkiksi Yhdysvaltain kongressissa, ja ihmispresidentti on ilmeisesti heidän sätkynukkensa. Ihmisten rinnalla elävät myös shapesifterit. Pieni joukko on yhdistänyt voimansa vastarintaliikkeeseen vampyyrejä vastaan. Atlantis on olemassa, mutta vain pieni joukko maan päällä tietää sen olemassa olosta. Vampyyrit tietävät siitä kyllä, ja Atlantis ja sen soturit ovat heidän pahimpia vastustajiaan. Atlantilaiset haluaisivat nousta maan päälle ja valmistelevatkin esilletuloa, mutta sitä ennen suureen trident-miekkaan tulee saada kaikki siitä puuttuvat jalokivet paikalleen. Seitsemästä jalokivestä on löytynyt jo kaksi, ja tässä osassa keskitytään metsästämään kolmatta. Siinä taustatarina tiivistettynä. Tämä on sarjan kolmas osa. Lisäksi on ilmestynyt kaksi novellia, jotka kannattaa myöskin lukea. Kiinnostuin sarjasta pari vuotta sitten ja ostin ensimmäisen osan sekä yhden novellin. Luin ne ja kiinnostus heräsi, mutta sitten järki astui kuvaan. Uusia sarjoja ja maailmoja tuntui tulevan niin jatkuvalla syötöllä, että päätin luopua sarjasta. Annoin kirjat serkulleni, joka innostui sarjasta niin, että hankki seuraavat osat. Nyt olen sitten pikkuhiljaa lainannut osia häneltä ja lukenut sarjaa eteenpäin. Tämä on jo pitempään lojunut pöydän kulmalla ja oli jo korkea aika lukea se jo ihan sukulaissuhteiden säilymisen vuoksi :) Tykkään tosi paljon Poseidonin sotureista ja heidän naisistaan. Soturit ovat varsin kelvollisia alpha-miehiä ja heidän naisillaan on yliluonnollisia, jo kadonneiksi luultuja kykyjä, joten he eivät jää seinäruusuiksi miesten loistaessa valokeilassa, vaan kantavat oman kortensa kekoon varsin tyylikkäästi. Tässä osassa Keely osaa lukea esineiden historiaa ja niitä koskettaneiden ihmisten kohtaloja. Justice on taas Atlantiksen edesmenneen kuninkaan vaiettu äpärä, joka yrittää rakentaa suhdetta kahteen veljeensä. Eli luvassa on koskettava rakkaustarina kahden hylkiön välillä. Dayn maailma on kiinnostava ja helposti lähestyttävä. Vaikka takana oli pitkä tauko, muistin maailman yllättävän hyvin ja siihen oli helppo hypätä taas mukaan. Sarja on hyvää paranormaalia romantiikkaa, vaikka pysyn ainakin vielä tämän osan jälkeen päätöksessäni olla ostamatta sitä itselleni. Seuraavan osan Atlantis Unmasked sainkin ihan omakseni, kun serkku oli erehtynyt tilaamaan sitä kaksin kappalein.