Alexis Morgan: Dark Defender (2006)

Alexis Morgan continues her dazzling paranormal series about larger-than-life warriors and the women they love... As a Paladin warrior, Blake Trahern fights and dies again and again to keep mankind safe from the Others. Sensing his humanity slipping away with each battle, he retreats from the world... until the one person who still has a claim on his soul needs his help. It´s been twelve years since Blake vanished from Brenna Nichols´s life, years that have turned her from a love-struck teen into a headstrong, sensual woman. He´ll fearlessly give his life to protect her - yet he dare not risk his heart.

Brenna is stunned by Blake´s reappearance, and by a shocking discovery about her father. Everything she has ever believed is thrown into question - everything except the desire that Blake still ignites. But as they search together for a traitor among the Paladins, danger looms: the next battle could tip Blake into madness, destroying his life, his soul... and the only woman he has ever loved.

Tässä on toinen sarja Kresley Colen sarjan ohella, joka loistavan ensimmäisen osan jälkeen on jäänyt odottamaan vuoroaan. Kirja on kyllä maannut hyllyssä varsin pitkään, mutta aina on ollut olevinaan jotain kiinnostavampaa lukemista. Usein todella hyvän kirjan (Unlawful Contact) jälkeen tulee tyhjä olo ja tuntuu, ettei mikään kirja ole tarpeeksi hyvä. Silloin kaipaan jotain lyhyttä ja nopeatempoista luettavaa, josta saa heti kiinni. Nyt valinta kohdistui tähän kirjaan, vaikka ei se mitenkään lyhyt ole (338 sivua). Tietenkin kirja jää valovuoden päähän Claren kirjasta, mutta on se hyvää paranormaalia romantiikkaa. Romanssi on kuuma. Hieman olisin kaivannut lisää syvyyttä hahmoihin, mutta kaiken kaikkiaan ihan ok. Brenna oli välillä hieman ärsyttävä, mutta kyllä Blake hänen kanssaan pärjäsi loistavasti. Jotenkin sarjan ongelmat piilevät itse Paladin-konseptissa. Törmäsin lukiessani epäjohdonmukaisiin ja epäloogisiin asioihin. Ensimmäisen osan lukemisesta on niin kauan, etten voi tarkkaan muistaa, miten asiat esitettiin siinä, mutta jokin jäi vaivaamaan. Ehkä ensimmäisenä tulee mieleen se, että Paladin miehet vanhenevat hitaammin kuin tavalliset ihmiset, mutta sankarittaret ovat tavallisia ihmisiä. Tästä taas seuraa ongelmia tulevaisuudessa, kun mies säilyy kolmikymppisenä vaimon rupsahtaessa vieressä... No, josko Morganilla on jokin temppu takataskussa tuleviin osiin. Mutta toisaalta outoa, ettei Brenna mieti kyseistä asiaa lainkaan pohtiessaan suhteen tulevaisuutta. Kaikesta huolimatta todella kiva lukukokemus ja seuraavat osat on jo tilattu. Vierailin tuossa Morganin kotisivuilla. Rekisteröityneille tarjolla on kiinnostavia novelleja, jotka ilmeisesti kuukausittain jatkavat Devlinin ja Blaken tarinoita. Suosittelen lämpimästi www.alexismorgan.com