Jaime Rush: A Perfect Darkness (2009)

 

They live ordinary lives, but they are extraordinary. They are the Offspring, children of a mysterious experiment gone awry - and they are in terrible danger.

 

A sexy stranger awakens Amy Shane in the dead of night. Lucas Vanderwyck barely has time to whisper a few words before three men burst into her bedroom and drag him away. But what Lucas reveals shatters Amy´s safe little world forever.

 

Lucas and Amy share a psychic gift - a gift that put them in mortal danger. And as they share night after night of savage passion, as a shadowy goverment conspiracy tracks their every move, they will fight to save each other. But only with their powers of second sight can they escape the terror of a perfect darkness.

 

Kirja on Jaime Rushin uuden sarjan ensimmäinen osa ja varsin onnistunut kokonaisuus. Kyse on hieman erilaisesta paranormaalista romantiikasta. Amy ja Lucas ovat hallituksen epäonnistuneen kokeilun tuloksia, jossa paranormaaleja kykyjä omaavien henkilöiden luontaisia taipumuksia pyrittiin vahvistamaan ja siirtämään heidän lapsiinsa. Kokeen edetessä paljastuikin, että se johtaa pahoihin haittavaikutuksiin; mielenterveysongelmiin ja itsemurhiin. Kokeilusta syntyneet lapset ovat hallituksen tarkkailussa, koska heidän pelätään perineen vanhempiensa mielenterveysongelmat ja arvaamattoman käytöksen. Nyt on kuitenkin tullut aika, että aikuisiksi varttuneet lapset yhdistävät voimansa ja ryhtyvät selvittämään, mitä heidän vanhemmilleen todella tapahtui ja keitä he ja heidän voimansa ovat. Todella kiinnostava taustakehys lupaa paljon sarjan tulevien osien varalle. Tämä ensimmäinen osa kärsi ehkä hieman pakollisesta taustakehyksen luomisesta. Romanssi jäi hieman sen jalkoihin ja muutenkin pääosaparin kemia oli hieman hakusessa. Johtuen ehkä siitä, että Lucas viettää noin 200 ensimmäistä sivua hallituksen agenttien vankina, ja pari tapaa toisensa unissaan. Siinä mielessä A Perfect Darkness on varsin poikkeava romanttinen tarina, että tällä kertaa sankari on pulassa, ja sankaritar toimii pelastajana. Tästä asetelmasta kirja saa paljon plussaa. Kirja on paikkapaikoin varsin hyytävää jännitystä, ehkä olisin kaivannut hieman enemmän romantiikkaa, mutta ahmaisin kirjan todella nopeasti. Loppu oli jonkin verran kiirehditty tai sitten Rush jätti tarkoituksella auki asioita, joihin olisin halunnut ratkaisun. Esimerkiksi Lucas ei kertonut Amylle kaikkea itsestään, teoistaan ja ongelmistaan. Jotenkin minulle jäi sellainen olo, että Amya ja Lucasia tullaan seuraamaan varsin tiiviisti jatkossakin, sen verran alkuvaiheessa heidän (omasta mielestäni) hauras suhteensa on. Sarja on onneksi varsin tuore (tällä hetkellä 3 osaa), mutta jonkinlaista karsimista minun täytyy kohta puoliin tehdä. Minulla on tällä hetkellä aivan liian monta sarjaa seurattavana. Minulla on vaikeuksia pysyä mukana missä sarjassa on mitäkin ja ne sekoittuvat toisiinsa. Ja toisaalta kyse on myös rahasta ja vielä tarkemmin sen puutteesta.