Larissa Ione: Pleasure Unbound (2008)

 

In a place where ecstasy can cost you your life... Tayla Mancuso is a demon-slayer who hungers for sensual pleasure - but fears it will always be denied her. Until she lands in a hospital run by demons in disguise, and the head doctor, Eidolon, makes her body burn with unslakable desire. But to prove her ultimate loyalty to her peers, she must betray the surgeon who saved her life.

 

Two lovers will dare to risk all. Eidolon cannot resist this fiery, dangerous woman who fills him with both rage and passion. Not only is she his avowed enemy, but she could very well be the hunter who has been preying upon his people. Torn between his need for the truth and his quest to find his perfect mate before a horrific transformation claims him forever, Eidolon will dare the unthinkable - and let Tayla possess him, body and soul...

 

Edellisen kirjan lopetettuani mietin, miten haluaisin taas lukea jotain Stephanie Tylerilta. Hän on yhdessä Larissa Ionen kanssa luonut paranormal-romantic suspense-sarjan. jonka ensimmäisen osan olen raaskinut ostaa. Sarjan kirjat ovat normaalipokkareita isompia, joten hintakin on aavistuksen kalliimpi. Kirjaa selaillessani tajusin, että minulla on jo kauan virunut kirjahyllyssä Larissa Ionen paranormal romance-sarjan ensimmäinen osa. Ostin sen varmaan jo pari vuotta sitten loistavien arvostelujen perusteella, mutta jostakin kumman syystä en ole koskaan edes selaillut sitä. Nyt tekisi mieli hakata päätä seinään. Kirja on aivan loistava ja tilasin huonoille tavoilleni uskollisena Demonica-sarjan seuraavat osat luettuani kirjasta ensimmäiset 100 sivua. Olen oppinut huomaamaan varsin nopeasti nappaako kirjailija/sarja minua, ja tämä todellakin nappasi! Nautin suunnattomasti Taylan ja Eidolonin (ihmeellinen nimi muuten, tavasin sitä eräänkin tovin ennen kuin annoin asian olla) alkutarinan kissa ja hiiri-leikistä. Näiden kahden välinen kemia tuntuu polttavan kirjan sivut karrelle, mutta Ionen kekseliäät juonikäänteet ja monimutkaiset koukerot saavat lukijan epäilemään, voiko näillä kahdella olla onnellista elämää yhdessä. Aina kun yhdestä esteestä on onnellisesti selvitty, uusi häämöttää jo näköpiirissä. Pidin erityisesti siitä, että Tayla ei todellakaan jää pelkäksi seinäruusuksi juonen vaatiessa toimintaa. Nautin suuresti myös sivutarinan Gemistä ja hänen toivottomasta rakkaudestaan. Kävin lukemassa seuraavien osien arvioita sen verran, että tiedän, että hänen tarinansa jatkuu niissä edelleen. Ionen demoni-maailma on hyvin synkkä ja väkivaltainen paikka. Pariin otteeseen mietin, oliko se minulle jopa liikaa. Mielessäni kummittelee vieläkin J.R. Wardin kanssa koettu pettymys, mutta olen pikkuhiljaa päätynyt siihen, että pystyn kyllä lukemaan synkistäkin tapahtumista, kunhan ne vain on kirjoitettu oikein. En osaa selittää sitä sen paremmin, mutta Larissa Ione tarjoaa synkkyyden ja väkivallankin keskelle unohtumattoman rakkaustarinan, joka auttaa kestämään juonen tummimmat kohdat ja jättää ne taustalle. Suosittelen lämpimästi ja en kadu hetkeäkään, että seuraavat osat ovat jo tulossa. Vaikka ihastuinkin Eidoloniin korviani myöten, aistin että vielä parempaa on tulossa. Hän nimittäin oli veljeksistä se sääntöjä seuraava vastuullinen isoveli. Muut kaksi, Shade ja varsinkin Wraith, ovatkin sitten jo todellisia pahoja poikia, joiden tarinoita odotan jo sydän syrjällään.