Marliss Melton: Forget Me Not (2004)

 

A hero´s nightmare. Gabe Renault doesn´t know why he was in prison camp. He has no memory of the past three years or of the Navy SEAL mission that went wrong. Only two things kept him going: thoughts of his wife and the certainty that he must escape.

 

A sudden homecoming. After Gabe is presumed dead, Helen Renault pulls the tattered pieces of her and her daughter´s lives back together. Married young and for all the wrong reasons, she´s standing on her own two feet at last - and proud of it. Then comes the biggest shock of all - Gabe returns home. Gone is the distant, secretive husband he once was. This new Gabe is a man she could easily, finally, lose her heart to. But his memory is slowly returning, exposing a trail of government treachery... and jeopardizing his and Helen´s second chance at love. Forget me not. What you don´t remember can kill you.

 

Minulla ei ollut kovinkaan korkeita odotuksia tämän kirjan suhteen. Armeija-kontekstin takia pelkäsin tämän olevan amerikkalaisen nationalismin ja kansallistunteen julistusta. Ennakkoluulojeni ansiosta tämä kai pääsikin yllättämään niin totaalisesti. Kirja sijoittuu kyllä armeijamaailmaan ja vilisee sotilaskäsitteitä ja -lyhenteitä, mutta ne jäävät taustalle. Pääosassa on vuoden vankeuden ja kidutuksen jälkeen entiseen elämäänsä palaava Gabe ja hänen vaimonsa Helen, joka on juuri päässyt sinuiksi epäonnistuneen avioliiton aiheuttaman pettymyksen kanssa. Takakansi kuvausta kirjoittaessani huomasin sen sisältävän selkeän asiavirheen. Helen oli 10-vuotiaan tytön yksinhuoltaja hänen tavatessaan Gaben. Hän ei siis ole mikään sinisilmäinen nuorikko, eikä Gabe ole Malloryn biologinen isä. Avioliitto perustui rakkauteen, mutta uusioperheen arkeen ei ole aina helppo sopeutua varsinkin, kun Gabella oli menneisyyden haavoja nuoltavanaan. Vuoden painajainen on antanut hänelle aikaa miettiä elämäänsä ja laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Mallory ottaa Gaben avosylin vastaan, mutta Helen on aluksi hyvin varautunut. Geben täytyy pistää kaikki peliin ansaitakseen taas vaimonsa rakkauden. Olen aivan lumoutunut Marliss Meltonin kirjasta. Hän kirjoitti kahden aikuisen rakkaustarinan ja tarinan karilla olevan avioliiton pelastamisesta. Mukana oli myös jännitys-juoni, jonka uskoin paljastuneen jo alussa, mutta Meltonilla oli pari mehevää käännettä hihassaan. Kirjassa oli myös sivurakkaustarina, joka hitaan alun jälkeen puhkesi todella kauniiseen kukkaan. Jatkan ehdottomasti Meltonin Navy SEAL-maailmassa.