Julia Quinn&Eloisa James&Connie Brockway: The Lady Most Likely... - a novel in three parts (2011)

 

Three of the brightest stars of historical romance invite you to a party at the country home of the Honorable Marquess of Finchley.

 

Hugh Dunne, the Earl of Briarly, needs a wife, so her sister hands him a list of delectable damsels and promises to invite them - and a few other gentlemen - to her country house for what is sure to be the event of the season.

 

Hugh will have time to woo whichever lady he most desires... Unless someone else snatches her first.

 

The invitation list includes:

The horse-mad but irresistibly hansome Earl of Briarly

The always outspoken Miss Katherine Peyton

The dashing war hero Captain Neill Oakes

The impossibly beautiful (and painfully shy) Miss Gwendolyn Passmore

The terribly eligible new Earl of Charters

The widowed Lady Georgiana Sorrell (who has no plans to marry, ever)

 

And your hostess Lady Carolyn Flinchley, and irrepressible matchmaker who plans to find the lady most likely... to capture her brother´s untamed heart.

 

Kirjan idea on yksinkertainen: Quinn, James ja Brockway kirjoittavat yhdessä romaanin. Kehystarina kirjoitetaan yhdessä ja sitten kukin kirjoittaa oman "novellinsa" näihin kehyksiin. Siis ensin yhteiset pari lukua, joiden jälkeen Quinn ottaa vetovastuun. Tämän jälkeen taas luku tai pari yhteistä tekstiä ja sitten on Brockwayn vuoro jne. Novellista toiseen seurataan samoja henkilöitä niin, että jokainen novelli keskittyy yhteen pariin... Taisin saada aivan yksinkertaisen asian kuulostamaan todella mutkikkaalta. No sitten itse asiaan. Olen aiemmn lukenut sekä Quinnilta että Jamesilta yhden kirjan. Ne olivat ihan kivoja lukukokemuksia, mutta en innostunut hankkimaan niitä lisää. Nyt tämän kirjan rakenne viehätti ja sai minut tilaamaan sen. Kirja oli kepeä, hauska ja huoleton lukukokemus. Kirjoitan tätä pari päivää kirjan lopettamisen jälkeen ja huomaan, että minun pitää oikein pinnistellä muistaakseni mitä kirjassa tapahtui ja kuka sai kenet. Ei siis ilmeisesti mitenkään unohtumaton lukukemus.... Koska kyse on novelleista, ei kirjailijoilta voi vaatiakkaan kovin syvällisiä henkilöhahmoja, taustatarinoita tai unohtumattomia kohtauksia. Tähän suhteutettuna ihan kiva lukukemus. Ehkä jonkinlainen ongelma oli se, että minulle Julia Quinnin novelli nousi yli muiden. Hänen novellinsa jälkeen loput tuntuivat lähinnä pakkopullalta. Jotenkin kirjan kiinnostavuus laski Quinnin jälkeen ja minulle oli oikeastaan aivan sama kuka kenenkin kanssa päätyy yhteen. Sinällään jännä juttu, sillä muut kaksi paria olivat toisilleen jo tutut etukäteen, kun taas Quinnin tarina kertoi kahdesta toisilleen vieraasta ihmisestä. Olisi siis luullut, että henkilöhahmojen syvä toistensa tuntemus pelastaisi paljon, mutta näin ei todellakaan käynyt. En varmaan hanki Jamesin tai Brockwayn kirjoja lähitulevaisuudessa. Quinnin suhteen pidän silmät auki jos jotain kiinnostavaa löytyisi.