Marliss Melton: In the Dark (2005)

 

A hidden traitor. Hannah Geary wants revenge. A rogue SEAL commander had her Defense Intelligence partner killed, he threw her into a Cuban prison, and he´s still trafficking stolen weapons. But to catch a bad SEAL, she needs a good one.

 

A hero´s worst fears. Lt. Luther Lindstrom is used to calling his own shots - in combat and in the bedroom. He just ended his engagement to his pretty-in-pink, cheating fiancee. The last thing he wants is a relationship, especially with a sexy, strong-willed woman like Hannah. Yet danger has a way of driving people together. With Hannah and Luther only only a step away from one of the FBI´s most wanted criminals, their attraction grows to explosive proportions.

 

Marliss Meltonin ehdoton vahvuus on aikuismaisissa henkilöhahmoissa ja hyvin realistisessa kuvauksessa. Hänen tekstiään lukiessa ei tarvitse ihmetellä henkilöhahmojen tekoja tai ajatuksia, vaan kaikella toiminnalla tuntuu olevan järki takanaan ja hahmoilla järkevä pää hartioillaan. Melton kirjoittaa hyvin aikuismaisia romansseja. Suurta väärinkäsitystä ja ristiriitaa ei kehitetä väkisin, vaan kaikessa on aistittavissa todellinen ristiriita. Kuten Hannahin ja Lutherin tapauksessa, jossa kahden toisilleen täydellisesti sopivan ihmisen tulevaisuuden toiveet ja haaveet eivät kohtaa. He eivät saa turhanpäiväisiä raivokohtauksia asiasta, vaan setvivät ja puhuvat asiasta yrittäen löytää ratkaisua ongelmaan. Kyse on siis armeijamaailmaan sijoittuvasta romanttisesta jännityksestä. Armeijakonteksti ei jää vain taustalle, vaan sitä kuvataan hyvin tarkasti, mutta kuitenkin niin, etteivät patriotismille herkät niskakarvani nousseet juuri lainkaan. Romanssi on todella vahva ja aivan loppulukuihin sijoittuva jännityselementtikään ei jätä varmasti ketään kylmäksi. Voi tietysti olla makuasia, mennäänkö siinä jo korniuden puolelle, mutta itseeni se ainakin osui ja upposi. Lisäpisteitä vielä laadukkaista sivuosan esittäjistä, tykkäsin todella Sebastianin ja Leilan tarinan jatkosta ja toivon todella, että Valentino löytää tulevissa kirjoissa hieman onnea ja iloa elämäänsä. Todella vahva lukukokemus näin heti kuukauden alkuun.