Gena Showalter: The Darkest Whisper (2009)

 

New York Times bestselling sensation Gena Showalter returns with her long-awaited next installment of the lords of the underworld series.

 

Bound by the demon of Doubt, Sabin unintentionally destroys even the most confident of lovers. So the immortal warrior spends his time on the battlefield instead of the bedroom, victory his only concern... until he meets Gwendolyn the Timid. One taste of the beautiful redhead, and he craves more.

 

Gwen, an immortal herself, always thought she´d fall for a kind human, who wouldn´t rouse her darker side. But when Sabin frees her from prison, battling their enemies for the claim to Pandora´s box turns out to be nothing compared to the battle Sabin and Gwen will wage against love...

 

Lords of the Underworld on tämän hetken suosikkisarjani. Kolmen ensimmäisen osan lukemisesta on vierähtänyt kohta vuosi ja tämä virallinen neljäs osa on lojunut hyllyssä varmaan puolisen vuotta kun en ole sitä raaskinut aloittaa. Nyt sitten sen luin, kun sarjaan on touko- ja kesäkuussa ilmestynyt kaksi uutta osaa. Ajattelin siis ottaa kunnon LotU-putken. Sääli vain, että tilasin seuraavat osat vasta muutama päivä sitten, joten tauko täytyy täyttää muulla lukemisella. Mutta mitä sitten pidin itse kirjasta? Mahtava! En oikein osaa selittää, miksi Showalter on niin hyvä kirjailija. Minusta vain tuntuu, että olemme samalla aaltopituudella. Ymmärrän hänen henkilöhahmojaan ja kuvauksiaan todella vaivattomasti ja hänen kirjansa ovat aina sujuvia ja mieleenjääviä lukukokemuksia. Minä tykkään! Pääosaparin välillä leiskui. Vaikka en ollut aikaisemmissa osissa päässyt oikein kiinni Sabinin hahmosta - ainakaan niin että sen muistaisin vuoden tauon jälkeen - nyt tämä vahinko korjattiin komeasti. Nyt kirjapakettia odottaessa on samanlainen tunne kuin silloin vanhaan kun odotin Nora Robertsin pokkariversioita. Jännittää ja mahassa on mukavia kipristyksiä, kun lasken päiviä. Seuraavat lorditkin, Aeron ja Gideon, esiteltiin tarinan lomassa niin, että heidän tarinoitaan jää vesikielellä odottamaan. Ainoa valituksen sana täältä lähtee siitä, että Parisin (ehdoton suosikkini) tarinaa joudutaan odottamaan vielä kaksi osaa näidenkin osien jälkeen. Nykyisellä julkaisutahdilla pelkään, että saan Parisin kirjan käteeni vasta vuonna 2012, voi tätä tuskaa! Jos joku kiinnostui sarjasta, kannattaa huomioida, että Showalter on pokkarien ohessa kirjoittanut lyhyitä e-novelleja, jotka kuuluvat jokaisen tosifanin tietokoneelle. Nyt nämä novellit on julkaistu kokoelmana - tai itseasiassa niitä on useampia, jokaisella eri nimi ja hiukan eri sisältö. (Haisee hieman kustantajan harjoittamalta rahastukselta, joka ei olisi ensimmäinen kerta kyseisen firman kohdalla.) Pitkällisen nettisurfauksen tuloksena voin suositella LotU-faneille kokoelmaa Dark Beginnings (tilattu ja tulossa samassa kirjapaketissa Aeronin ja Gideonin kanssa). Sen pitäisi sisältää kaikki kolme tähän mennessä ilmestynyttä novellia ja tämän lisäksi jonkinlaista bonusmateriaalia faneille.