Jacquie D´Alessandro: Sleepless at Midnight (2007)

 

When the Ladies Literary Society of London forsakes the classics for more thrillingly forbidden fare, there can be but one outcome... Midnight Mischief. The ladies in London are abuzz over Mary Shelley´s Frankenstein, especially Miss Sarah Moorehouse. Her imagination is fired up, so when she spies Matthew Davenport, Marquess Langston, mysteriously sneaking home in the wee hours clutching a shovel, she simply must investigate. Impelled by curiosity, the adventurous lass steals into his bedchamber - only to be caught red-handed by the impossibly handsome and totally naked nobleman.

 

The Marquess Langston has more important things to worry about than a group of literature-loving ladies. But Matthew´s grand plan to rescue the family from ruin could be lost when he discovers Sarah hiding behind his bedroom curtain. What is this meddlesome woman up to? And why are his desires inflamed by a chit who is too inquisitive for her own good? Well, two can play at this game... and when Matthew captures the beguiling Sarah in all her naked glory, the night of mischief has only just begun.

 

En ole taas pitkään aikaan lukenut historiallista romantiikkaa. Nyt selasin monia hyllyssä lojuvia pokkareita ja tämä tarttui käteen. Minulle on kertynyt parikin D´Alessandron kirjaa varastoon, mutta en ole vielä edistynyt niitä lukemaan. Tämäkin on huutonet-hankinta. En edes lukenut takakansitekstiä, vaan aloin heti lukemaan. Yllätyin iloisesti. Kirjoitustyyli oli humoristisen lennokasta ja sankariparin dialogi herkullista. Yllättäen huomasin, että kyse olikin yhdestä suosikki romanssi-tyypistäni; tuhkimo-tarinasta. Sarah on silmälasipäinen vanhapiika, joka on varsin tyytyväinen osaansa elämässä. Hän nauttii puutarhasta, koirastaan ja piirtämisestä. Kukaan kaksilahkeinen ei ole koskaan vilkaissut häntä kahdesti, eikä hän tätä ole odottanutkaan. Nyt leskeksi jäänyt isosisko tarvitsee rohkaisua astuakseen uudelleen seurapiireihin. Sisko hyväksyy lordi Langstonin kutsun tulla viettämään kesää kartanoonsa, ja Sarah lähtee sisarensa tueksi ja turvaksi. Lordi Langstonilla on omat tarkoitusperänsä kutsua vieraita kartanoonsa. Hänen tulee löytää rikas vaimo nopealla aikataululla. Vaimon etsinnän lomassa hän jatkaa toivottomaksi kääntynyttä aarrejahtiaan kartanon puutarhassa. Ei aikaakaan, kun Matthew ja Sarah kohtaavat puutarhassa. Katseet kohtaavat ja ennen pitkää Matthew katsoo Sarahia toisen ja vielä kolmannenkin kerran. Matkassa on vain yksi mutka; Sarah on köyhä kuin kirkon rotta. Jokainen, joka on lukenut joskus romanttista genreä, tietää, miten tarina tästä etenee, eikä luvassa ole mitään järin suuria yllätyksiä. Vaikka määränpää on koko ajan selvästi näkyvissä, matka sinne on harvinaisen hauska ja nautinnollinen. Kirja on ensimmäinen osa neliosaisesta sarjasta, jonka parissa jatkan aivan varmasti tulevaisuudessa. Mukava uusi kirjailija.