Marliss Melton: Time to Run (2005)

One chance... Sara Garret thought the military lawyer she married would be the perfect husband and father. But he has become her worst nightmare. Now one vicious act has driven Sara to take their young son and flee. And she discovers that the only thing more frightening than running away... is trusting a stranger.

One shot. Chase McGaffrey is a damn good sniper, and an even better SEAL - but he´s no knight in shining armor. Still, he can´t refuse Sara´s plea for help. Nor can he control the attraction he starts to feel. What grows between Sara and Chase is electrifying and irresistible. What they must face is terrifying: an explosive combination of sinister calculation and murderous rage. Time to Run. Danger is right behind you.

Minusta on tullut parin luetun kirjan myötä Marliss Melton-fani. Hänen henkilöhahmonsa ovat aikuisia, joilla on jalat tiukasti maanpinnalla. Tällaisia ovat myös Sara ja Chase, mutta kirja jäi muilta osin varsin vaatimattomaksi. Suurin ongelma oli Saran hahmossa. Hän on aviovaimo ja äiti avioliitossa, jossa on vakavaa henkistä väkivaltaa sekä häntä että hänen poikaansa kohtaan. Hän kerää kaikki henkiset ja maalliset varansa ja lähtee pakomatkalle poikansa kanssa. Sara pyytää apua Chaselta, jonka on kohdannut vuosien aikana tasan kolme kertaa ohimennen varsin arkisissa tilanteissa. Pakomatkan aikana heidän välilleen alkaa kehittyä varsin arvattavaa vetovoimaa. Ongelma syntyy siitä, että suhde syvenee reilun viikon aikana niin vauhdilla, että uskottavuus kärsii. Jos ajattelen itseni Saran asemaan, tuskin olisin vuosien henkisen väkivallan uhrina valmis viikossa uuteen, kestävään suhteeseen. Tässä on kirjan perusongelma, joka heijastuu mielessäni tarinan joka osa-alueelle. Muuten tyyli ja hahmot ovat taattua Melton-laatua, jota olen oppinut arvostamaan. Ei siis Meltonin parhaimistoa, mutta hyvin luettava kirja kuitenkin.