Sydney Croft: Tempting the Fire (2010)

 

Extreme heat. Extreme hunger. A jungle eden ablaze with temptation. Deep in the Brazilian rain forest, a team of Navy SEALs has been nearly wiped out by something sinister and superhuman, sending shock waves through the Agency for Covert Rare Operatives (ACRO). Now ACRO agents Sela Kahne and Marlena West head to the world´s most unforgiving jungle to find and kill a mythical monstrosity with a taste for human blood. But to succeed in their mission, they will need the help of two men, each hiding his own dark secret.

 

Sela is an expert on cryptozoology with a sideline skill that could prove invaluable: When she makes love to a man, she engulfs his innermost thoughts. Teamed with Marlena, Sela makes contact with the lone SEAL survivor, Chance McCormack. Meanwhile, Logan Mills, the man who rescued Chance, leads his private company on a hunt that has nothing to do with saving lives. Soon, Sela will put her supernatural charms to work on Logan, determined to extract information about the creature they are seeking. But in this sweat-drenched realm of danger and deception, Logan is more than just a passive target. He has the power to lead a highly trained seducer into a jungle without any rules, without any limits - and with no end to the heat.

 

Kirja on varsinainen sillisalaatti täynnä henkilöitä, tapahtumapaikkoja ja juonikuvioita. Juoni koostuu neljästä samanaikaisesta rakkaussuhteesta, joista kaksi ottaa suurimman osuuden sivumäärästä. Sarjaa ei kannata aloittaa ainakaan tästä. Mutta jos on lukenut kaikki edeltävät neljä kirjaa, ei voi kuin huokaista tyytyväisyydestä. Sarjan faneille tämä on varsinainen herkku. Kirja lähtee liikkeelle, kun Sela ja Marlena lähtevät viidakkoon suorittamaan tehtävää. Selan tehtävä on tutkia mystistä petoeläintä, jonka olemassaolosta hän ei ole lainkaan vakuuttunut. Marlenan pitäisi vietellä viidakossa komennuksella oleva Logan Mills ja ottaa samalla selville, mitkä hänen todelliset tarkoitusperänsä ovat. Suunnitelmat menevät kuitenkin sekaisin heti, kun naiskaksikko törmää Loganin vetämään ryhmään ja petoeläimeen, joka aivan takuulla on olemassa. Nyt naisten täytyy vain luovia parhaansa mukaan muuttuneessa tilanteessa, jossa ennakko-oletukset ja lojaliteetit kyseenalaistetaan suurien tunteiden ristipaineessa. Oman mausteensa soppaan heittävät Creed ja Annika, joiden onnen horisontissa näkyy uhkaavia pilviä. Samoin Devin uusi onni joutuu testiin. Kirja jättää herkulliset asetelmat sarjan seuraavaan osaan, varsinkin kun takakansiteksti on luettavissa Larissa Ionen sivuilta. 28. heinäkuuta ei voi tulla liian nopeasti.