Mary Jo Putney: The Wild Child (1999)

Bribed by Kyle, his twin brother, Dominic Renbourne agrees to take his twin´s place for a few weeks at Warfield Park where he is to pay court to Lady Meriel Grahame, the orphaned heiress Kyle intends to marry. The last thing Dominic expects is to be entranced by a silent sprite whose ethereal beauty is as intoxicating as the flowers and trees that surround her.

For much of her life Meriel has lived outside normal society, finding joy and peace in her garden, safe from the nightmare that nearly destroyed her as a child. She is content with solitude - until the attractive and dangerously perceptive intruder begins to inspire dreams of life beyond her sanctuary. Despite her longing, Dominic´s sense of duty keeps him away from his brother´s future bride, but Meriel´s untamed spirit proves more powerful than Dominic can resist.

Mary Jo Putney on yksi lukuisista kirjailijoista, joita minun on pitänyt jo pidempään kokeilla. Nyt tämä pokkari mahtui mukavasti pakettiin ja juoni vaikutti niin kiehtovalta ja valtavirrasta poikkeavalta, että tartuin kirjaan innolla. Eikä se pettänyt odotuksia. Merieliä pidetään yleisesti hulluna ja hänet on "unohdettu" maaseudulle kahden tätinsä hoiviin. Nyt kuitenkin toinen hänen holhoojistaan haluaa naittaa hänet turvatakseen hänen tulevaisuutensa. Holhoojan valinta kohdistuu Kyleen, jolla on kuitenkin pakottava syy lähteä maasta. Kuvaan astuu Kylen kaksoisveli Dominic. Veljekset ovat vuosia sitten etääntyneet toisistaan ja heidän välilleen on kasvanut leveä juopa. Kuitenkin veljesten välinen luottamus saa Dominicin tekemään palveluksen veljelleen. Hän ei tiedä, mihin soppaan pistää lusikkansa. Dominicin läsnäollessa mykästä ja hullusta Merielistä paljastuu aivan uusia puolia ja pian tämä jo avaa sanallisen arkkunsakin. Ennen pitkää Dominic huomaa rakastuneensa villiin Marieliin peruuttamattomasti. Merielin tunteet puolestaan syttyvät paljon hitaammin. Onkin virkistävää, että sankari joutuu tuskailemaan rakkautensa puolesta, yleensä se tuppaa olemaan sankarittaren rooli. Tarina on monitahoinen ja kaikkia pieniä nyansseja on mahdoton lähteä tässä ruotimaan. Lukukokemus oli kauttaaltaan loistava, tosin jossain vaiheessa luulin, että siitä tulisi vieläkin parempi. Loppua kohden kirja jotenkin lässähti, ei pahasti mutta kuitenkin. Erityisesti pidin kohdista, joissa keskiössä oli Dominicin suhde perheeseensä. Hänen ongelmallisen isä- ja velisuhteesa kehitystä oli kiinnostavaa seurata. Kaiken kaikkiaan kirja jätti nälkää kirjailijan muihin teoksiin, varsinkin Kylen tarina The China Bride kiinnostaisi kovasti. Täytyy tutkia, miten saisin sen käsiini, painos kun tuntuu olevan loppu...